lauantai 30. kesäkuuta 2012

Printtipöksyt ja lettukestit









Torstaina aloitin päiväni letuilla. Heitin läpällä, kuinka söisin mieluusti aamupalaksi lettuja. Näinkö sitten äippä tuli aamusta koputtelemaan huoneeni oveani tuoden vastapaistettujen lettujen tuoksun mukanansa. Oli hienoa istua valmiiseen herkkuaamupalapöytään ja letut olivat vieläpä nameja. Voisin jakaa noiden maidottomien ja vehnättömien mantelilettujen ohjettakin tähän, jos jotakuta sattuisi kiinnostamaan. Alkuperäinen ohje on Hesarin sivuilta, mutta siitä oli tosissaan normikerma korvattu kaurakermalla. Vähentämällä tai vaihtamalla sokerin makeutusaineeseen, ovat letut melkoisen karppaajaystävällisiäkin kaiken hyvän lisäksi.

2 munaa
2 dl ruokakermaa tai kermamaitoa tai kaurakermaa
1/4 tl suolaa
1/4-1/2 dl sokeria
noin 2 dl mantelijauhetta
1/2 dl perunajauhoa
paistamiseen voita

1.Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon ruokakerma tai kermamaito, suola ja sokeri sekä mantelijauhe ja perunajauho.
2.Paista seoksesta ohukaispannussa pieniä lettuja. Annoksesta tulee noin 15 ohukaista. Tarjoa marjojen ja hunajan tai vaahterasiirapin kera.


Kävin viimein ulkoiluttamassa mun leohaaremipöksyjä, sekä myös vilkaisemassa alemyyntejä. Jotenkin ihan kummallisesti niiden alkaminen on mennyt multa ohitse. Normaalisti olen odottanut niiden alkamista aika mielettömällä innolla. Nyt kuitenkin olen jo alkanut haluamaan syysvaatteita (voi kyllä). Nahkatakkeja, umpikenkiä, neuleita, viittoja, hattuja ja huiveja. Tuntuu nimittäin jotenkin hölmöltä ostella lisää kesävaatetta tähän lyhyeen suomen kesään, joka nyt voisi ihan btw vaikka joskus kunnolla alkaakin. 

Tämä on mitä kummallisinta, kun aina sitä jotenkin kaipaa sitä, mitä ei voi saada. Kun on talvi, kaipaa kesää. Kesällä mulle aina jossain kohtaa iskee mieletön syksykaipuu. Suomessa ollessaan haluaa etelän aurinkoon, mutta voin vain kuvitella siellä makoillessani ikävöiväni iltaisin kotisuomessa odottavaa kullan kainaloa. Opiskellessa haluaisi jo päästä tekemään töitä ja töissä istuessaan kaipaa koulunpenkille. Kun on töissä, haluaa piakkoin kotiin. Ja no okei, enpä ole tainnut ikinä vapailla ollessani kaivannut töihin pääseväni. Mutta poikkeus vahvistaa säännön, vai kuinka se menikään.

Alemyynneistä lähti mukaan pari juttua, joista yksi pääsi jo päälleni, joten esittlyä sitten päivänasukuvien muodossa. Vielä yhden liehuhelman hankin sinne etelään. Se oli viimeinen, lupaan! Mutta eipä mulla tälläerää muuta, joten hyvää viikonloppua niille, jotka saavat olla vapaalla. Minä istun tämän(kin) viikonlopun töissä, joten nauttikaahan meidän työimmeistenkin puolesta ihan täysillä (;

<3:Khaija







8 kommenttia:

  1. Toi sun tukka on kyllä tosi hyvänvärinen! Sun kasvot näyttää ihanan raikkailta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietkö kun mä juuri tänään oon taas miettinyt, kuinka kivat sellaiset tummemmat hiukset olisivatkaan. Vaikea nimittäin arvioida, kun ei itseään näe ulkopuolisin silmin (: mutta kiitos positiivisesta kommentista! Piristi kivasti rankan työpäivän jälkeen (:

      Poista
  2. Toi sun ristikoru on jotenki naurettava. Ellet sit oo uskovainen ? :) Tulee mieleen joku wannabe-anttiasplundristi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, eiköhän anneta kaikkien tykätä ja käyttää sellaisia koruja, joista kukin itse tykkää (: mä nyt satun tuosta korusta pitämään mun uskonnollisia vakaumuksia sen enempää analysoimatta, mutta onneksi sun ei tuollaisia tarvitse käyttää (;

      Poista
    2. Anonyymi, pikku vinkki: jos joku asia ärsyttää, niin sitä ei ole mikään pakko seurata. Kukaan meistä ei ole uhri ilman omaa tahtoa. Nimim. toinen anonyymi, joka valitsee kiinnostuksen kohteensa..

      Poista
  3. Love your pants! They look great :)

    Jess xx

    http://showponyblog.blogspot.com.au/

    VastaaPoista
  4. löysin sun blogin juuri ihan äsken ja oot ihan mahtava! Upea tyyli ja niin mahtava hymy ! :) En tiedä onko sulla tavoitteena tulla suureksi bloggaajaksi tai ns. saavuttaa julkisuutta, mutta sun kuvat ja tyyli kyllä ois juuri omiaan siihen (tarkoitan vain, että olet hyvä inspiraation lähde) :) voit siis innolla varmasti odottaa kasvavaa lukijakuntaa:) hyvää kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos tästä kommentista! Melkoisia sanoja! Mä haluan tehdä sellaista blogia, jota tykkäisin itsekin lukea. Eli paljon isoja ja laadukkaita kuvia, jotain juttuja ihan normielämästä ja menosta ja sitten vaihteluksi milloin mitäkin ruoka, kauneus, yms. juttuja sekaan (: Eli on vain aika mahtava kuulla, että tätä ihmiset tykkäävät lukea! En oikein osaa ajatella tilannetta, että tästä kasvaisi iso blogi, kun tällaista pikkunurkkausta olen täällä pidellyt (:

      Mutta kiitos vielä valtavasti ja oikein loistavaa kesää sinnekin! (-:

      Poista