sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Kukkahametta ja avautumista


Hame - Mango / Kengät - DinSko / Topit & Jakku & Käsikorut - HM


Siinäpä olisi mun päivänasukuvia perjantailta. Asuun pääsi siis mukaan tuo alelöytöni Mangosta, eli upea kukkahamonen, jolla oli muuten hintaakin vain 12,95. Tykkään juurikin tuosta, että kun hame on melkoisen lyhkäinen, niin se on malliltaan väljä. Ei tule ehkä niin tyrkkyfiilistä asusta. Ja siis yleensähän olen ihan supertarkka siitä, että kuvat ovat samanlevyisiä ja vaikka mitä, mutta nyt voin sanoa, ettei voisi vähempää kiinnostaa. Oli meinaan melkoisen infernaalinen viikonloppu ja etenkin tämä päivä töissä. Mullahan ovat nuo ihanat viisaudenhampaat tehneet tuloaan jo useamman vuoden ja nyt alaoikea on alkanut särkeä niin jumalattomasti. Koko poski, alaleuka ja se hampaan kohta ovat kipeänä. Eilinen meni ihan mukavasti, kun olin varustautunut riittävällä määrällä buranaa. Tänään jouduin kiireessä tekemään aamuisen juoksupyrähdyksen junalle, joten ne särkylääkkeetkin siinä sitten unohtuivat. On melkoisen ilmeetöntä asiakaspalvelua saanut multa tänään, kun hymyileminen on tehnyt kipeää.

Eniten mua tässä nyt ärsyttää tää ajankohta, kun tosissaan ensi lauantainahan olisi lähtö sinne reissuun. Nämä hampaathan on minulla jo kuvattu, joten se poisto-operaatio tulee olemaan haaroittuvien hampaanjuurien vuoksi se kaikkein tuskaisin. Näinpä siis taidankin toivoa, että tämä kipu menisi nyt ohitse tai sitten varaan vaan riittävän määrän droppeja matkaan ja hoidan lopun puudutuksen hotellin all inclusev-viineillä. Ei nyt tekisi mieli pilata kesän ainoaa lomaviikkoa millään leikkauksilla tähän väliin. Ehkä sitä pitäisi kuitenkin hampilääkäriin koittaa vääntäytyä, josko siitä jotain hyötyä olisi.
Mun blogini saavutti muuten eilen myös yhden merkkipaalun! Eli sain eilen ensimmäisen kunnon anonyyminillityskommentin! Täytynee pahoitella mun ristikoruni naurettavuutta, sekä myös sitä, että koru silmääni miellyttää kaikesta naurettavuudestaan huolimatta. Itseasiassa jos nyt ihan vakavissaan puhutaan, olen alkanut viimeiakoina kyllästymään siihen, että pukeutuminen otetaan niin mielettömän vakavissaan. Siksi toisinaan voi pukea päällensä jotain hieman naurettavaa, eikä se ole niin justiinsa. Ja hei vielä sulle anonyymille, olen aika pahoillani myös siitä, että menit paljastamaan ovelan salajuoneni. Sen kyseisen ristikorun shoppasin juurikin siitä syystä, että joku mahdollisesti likinäköinen lukijani erehtyisi korua luulemaan Antti Asplundin ristiksi. Kun molemmathan ovat sentään ristin muotoisia. Mutta nyt kaikki tietävät, ettei se olekaan Asplundin risti. Damn you.

Mutta ihan vakavissaan puhuttaen tästä aiheesta. Tulihan siitä kommentista ikävä mieli. Mulle on ihan sama pitääkö joku mun korujani naurettavina vai ei. Kuitenkin pitkän päivän jälkeen juoksin junaan ja pääsin vihdoin hengähtämään ja istahtamaan penkkiin. Päätin käydä tarkistamassa kommenttini ja minua ilahdutti, että siellä odotteli yksi hyväksyntääni. Kun avasin kommentin niin näin, että joku oli nähny sen vaivan, että oli kommentin näpytellyt ihan vain pahoittaakseen mieleni. Tuli vain sellainen olo, että miksi ihmeessä joku haluaa tahallaan tuottaa toiselle pahaa mieltä. Rakentava kritiikki on asia ihan erikseen. Negatiiviset kommentit voi tietenkin antaa ihan hyvässäkin hengessä kenenkään mieltä pahoittamatta. Kuitenkin kun mukana on sanoja tyyliin naurettava, läski, ruma tai muuta yhtä kypsää, katoaa kommentilta pohja. Sen on joko kirjoittanut sosiaalisesti kyvytön ihminen, joka ei onnistu ilmaisemaan itseään haluamallaan tavalla tai sitten se on kirjoitettu ihan täysin loukkaustarkoituksessa. Ja siinä mielessä mä olen sentään melko onnellisessa asemassa, että olen alkanut bloggaamaan vasta tässä iässä, joten mun itsevarmuus on kehittynyt jo aika pitkälle. Kun muistelee niitä omia epävarmoja teinivuosia, niin ei kateeksi käy jos joku nuorempi kanssabloggaaja saa kyseistä kuraa niskaansa. 


Mulle on näissä anonyymeissä haukkujakommenteissa jäänyt hiukan epäselväksi, että mitä ne haukkujat siitä saavat? Niinkun ihan oikeasti. Jos jonkun pärstä on niin vietävän ruma, sillä on korneja tatuointeja tai se on hirveä valas, niin eikö se olisi ihan verenpaineelle ystävällisempää välttää kyseisiä sivustoja? No tottakai varmasti kaikissa meissä ärsyttää välillä jokin, mutta mikä pakko se on sanoa ääneen ja vielä oikein mahdollisimman vittumaisella tavalla. Eniten mua on ärsyttänyt eri blogien kommenttibokseissa juurikin nuo antamani esimerkit. Kuvittelevatko ne kommentoijat ihan todella, että kun vaikka jonkun pärstää tai leimoja tarpeeksi mollataan, se hankkii kauneusleikkauksen tai poistattaa tatskansa laserilla. For real. Haha, ja viiden vuoden asiakaspalvelukokemuksella on kyllä tullut vastaan ihan face to face niitä tahdittomia tapauksia. Samat jutut kyllä mietityttävät siinäkin tapauksessa. Mitä se jengi siitä huutamisesta ja haukkumisesta kostuu?

Mä olen itse monessakin asiassa hyvinkin realistinen (ehkä toisinaan vähän liiaksikin), mutta sen verran pumpulissa kasvanutta tytteliä mustakin löytyy, että haluaisin uskoa kaikkien halauvan toisilleen hyvää. Itse en ole kertaakaan kommentoinut yhteenkään blogiin asiattomasti anonyyminä, ei mulla ole tarvetta. Jos joku tyttö on ihan jumalattoman kaunis, voin sen hänelle sanoa. Jos jollain on upea ja persoonallinen tyyli, inspiroidun. Jos jonkun uusi hiusmalli tai asukokonaisuus ei nyt ihan täysin hivele silmääni, en usko maailman saavan mitään lisää siitä, että mielipiteeni päästän ilmoille. Tai jos joku käsittämättömän voimakas tarve käskee sen kuitenkin tehdä, voi aina harkita vaikka sanovansa, että pidin siitä entisestä enemmän. Kun sen mielipiteen voi sanoa niin monella tapaa.


Tosissaan on muutama asiakaspalvelukokemus kertynyt tässä plakkariin ja niitä vaikeitakin tapuksia tullut nähtyä. Nyt voin sanoa, että mun täytyy oikeasti olla tosi väsynyt ja nälkäinen, että joku asiakas saa mua liikuttumaan sen huonosta käytöksestä. Pystyn palvelemaan huutavan asiakkaan, pahoittelemaan ja olemaan tyyni ja ystävällinen (usein pyrin juuri olemaan hyvinkin ystävällinen, vähän kuin näpäyttääkseni). Useinhan se tilanne kääntyykin siitä niinpäin, että asiakas rauhoittuu ja pyytelee anteeksi ja kiittelee hyvästä palvelusta. Yleensähän kuulee sanottavan, että pitää kasvattaa paksumpi nahka, pitää oppia kestämään paskaa ja ei saa ottaa itseensä. No mitähän ihmettä, miksi näin. Seuraako siitä mitään muuta, kuin katkeroituneita ihmisiä. Tottakai jokaisella on oikeus tunteisiinsa, mutta on eri asia kuinka ne ilmaisee. Mun mielestäni nyt olisikin niiden kaikkien kiusaajien, joihin nämä anonyyminillittäjätkin kuuluvat, katsoa peiliin ja mennä vähän itseensä. Miettiä itsekseen, miksi on niin kamala tarve kiusata muita? Johtuuko se kateudesta? Kenties omasta keskeneräisyydestä? Jostain mieltä kalvavasta asiasta? 

Mä olen nyt oikeasti koko kevään tehnyt ihan hirveästi itsetutkiskelua ja miettinyt asioita pääni sisällä. Auttaa meinaan ihan mielettömästi itseään, että ymmärtää vähän omaa keskeneräisyyttään. Ainakin mua se on auttanut olemaan onnellinen. En todellakaan ole ihmisenä vielä valmis, mulla on niinkuin NÄÄÄÄIN paljon kasvamista, mutta silti olen ollut nyt onnellisempi kuin ehkäpä koskaan. Se on upea tunne. Näinpä siis suosittelen ensi kerran ärsytyksen iskiessä mietiskelemään, mikä sen kaiken ärsytyksen takana on ihan oikeasti. Tekeekö sen muihin purkaminen ja muiden loukkaaminen sinusta parempaa ihmistä tai onnellisempaa? Jotenkin vaikea kuvitella. Eikö se mene niin, että hyvä tuo mukanaan paljon hyvää.

Ja nämä jututhan pätevät ihmissuhteisiin ylipäätänsä. Tee muille niinkuin haluaisit itsellesi tehtävän. Ja jos on tarve nillittää, niin tee se edes omalla naamalla. Kai jokaisessa meissä luulisi sen verran munaa olevan. Vielä enemmän toivoisin, että jokainen haluaisi olla hyviä toiselle. Ei se kehuminen oikeasti ole keneltäkään pois. Kaikki me ollaan upeita ihmisiä ja kaikissa meissä on ihan loistavia juttuja ja puolia! Keskitytään niihin ja halitaan ja rakastetaan toisiamme!

 Eipä mulla muuta, kun nyt taidan mennä vetämään lisää jäätelöä niin saan tuota hammassärkyä vähän puuduttettua. Ja pusuttelemaan raksua. Eli oikein ihanaa sunnuntaita teille kaikille!

<3:Khaija

15 kommenttia:

 1. Sä oot niiiin kaunis!

  VastaaPoista
 2. Mulla itselläni alkaa aina verenpaine nousta, kun luen tuollaisista idiooteista anonyymeistä, jotka "terrorisoivat" suosittuja blogeja!
  Ei vaan riitä ymmärrys, miten eivät voi sanoa "rakentavia" kommenttejaan omalla nimellään/pärställään??
  Ei tosiaan itsellä ole tullut mieleenkään alkaa sanomaan mitään negatiivista bloggaajille, jos ei jokin asia omaa silmääni miellytä, ei vaan mulle anna yhtään mitään se, että mollaisin jotakuta.
  Tosin näköjään jotkut siitä sitten saavat jotain sairaan kieroa mielihyvää pahoittamalla toisen mielen "kun itsellä on paska fiilis, niin kellään muullakaan ei saa olla kivaa"-tyylillä...

  Tsemppiä nyt sullekin tosi paljon niin omassa työssäsi kuin täällä blogin puolella, että jaksat tuollaisia ihmisiä!

  PS: Mun silmiin näytti tosi kivalta se risti :)
  PPS: Kuka on Antti Asplund??? Never heard :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis mua kanssa ärsyttää noissa tunnetuissa blogeissa, kun jengi jaksaa inistä siitä, kun jotkut sillä blogillaan tienaavat. Jotenkin tuntuu, etteivät ihmiset ihan ymmärrä kuinka paljon laadukkaan blgin ylläpitäminen vaatii aikaa ja vaivaa. Tai sitten ovat vaan kateellisia? Mutta jepp, jotain tollaista siinä täytyy olla :/

   No mäkin siitä edelleen tykkäilen (:
   Siis Antti Asplundhan on suomalainen suunnittelija, erittäin lahjakas mielestäni. Hänen suunnittelema muovinen paksu risti, pitkällä nauhalla on ollut sellainen trendijuttu tässä jo jonkin aikaa. Mutta en ihan ymmärrä noiden korujen yhdennäköisyyttä. Muuta kuin sen ristin osalta. Mutta eivät taida olla ainoat ristikorut maailmassa.

   Poista
 3. Ihanan värinen toi hame! Sopii sun päivettyneen ihon kanssa hyvin yhteen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoss! Vaikka onkin huijaripäivetystä (;

   Poista
 4. Rakastuin tohon laukkuun! Mistä se on kotoisin kun en ainakaan itse löytänyt mainintaa tekstistä?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään siitä kyllä kanssa hirmuna (: Ostin ton viime syksynä Jyväskylän Forumin alakerran laukkukaupasta. En nyt kaupan nimeä muista. Toi laukku on tollanen joku perus "ei minkään merkkinen" nahkalaukku, niin siksi en tekstiin mitään osannut siitä kirjoittaakaan ((:

   Poista
 5. Gorgeous outfit!!! I love your blog :)

  Jess xx

  http://showponyblog.blogspot.com.au/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, your always so sweet! Thanks so much! (:

   Poista
 6. Voi että miten kurjia tuollaiset haukkumiskommentit! Millainen ihminen haluaa kommentoida vaan pahoittaakseen toisen mielen? Jotenkin ensimmäiseksi tulee aina mieleen, että nuo haukkujat ovat bloggaajille asiasta tai toisesta kateellisia ja siksi haluavat pahoittaa bloggaajan mielen. Eri juttu tosiaan sanoa vaikka että tämän päivän asusi ei aivan iskenyt minuun, mutta haukkuminen ei kyllä hyödytä ketään. Tosi hyvin kirjoitit asiasta ja muutenkin tykkään blogistasi paljon! :) Vaikutat niin sydämelliseltä ja ihanalta ihmiseltä, että on vaikea kuvitella miksi kenelläkään on tarvetta tulla tänne sinua haukkumaan. Mutta jatka samaan malliin ja pidä se risti kaulassa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mullekin tulee aina sellainen kutina itsellenikin, etenkin kun suosittuja, pirteitä, kauniita bloggaajia jaksetaan haukkua, niin mikäpä muukaan syy siinä voi olla takana. Minkäpä muun vuoksi kukaan jaksaisi vaivautua. Mutta siis eipä toi nyt ollut niin paha juttu edes mun kohdalleni osunut, mutta sainpa syyn avata sanaista arkkuani tästä minua pitkään ärsyttäneestä asiasta, joka blogimaailmaa riivaa.

   Ha, voin sanoa olevani välillä myös vähemmänkin ihana ihminen, mutta kiitos! :-D Ja tottakai pidän! Juuri silloin kun on sellainen fiilis, että se asuun sopii (; Mutta kiitos paljon ihanasta kommentistasi ! (-:

   Poista
 7. Aaaaaaaargh... On kyllä todella harmillista, kun mielenpahoittajat iskevät aivan ihaniin blogeihin, usein tahallisesti haukkuen (tai tullen väärinymmärretyiksi verbaliikan ollessa heille haastavaa...)!!
  Tsemppiä, ainakin itse inspiroidun ihanasta blogistasi erittäin paljon!! :)

  ps. IHANA hame, ostaisin tuollaisen hetivälittömästi eli ASAP niiiiiiiiiiiin itsekin jos derriereni ei muistuttaisi moisessa ihanuudessa kooltaan lähinnä mursua! :D
  pps. Asplundin risti muistuttaa enemmänkin plus-merkkiä, ainakin kun verrataan sitä sinun ristiisi! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on joo mielenkiintoista, mistä noita aina löytyy. Voi tosissaan olla, että joku ihan vilpittömästi tarkoittaa "ei siis millään pahalla" -kommenttinsa ihan vilpittömästikin, feilaten pahasti vaan tuossa ulosannissa, mutta jotenkin kuitenkin epäilen, että ne on juurikin tarkoitettu sillä pahalla !

   Voi kiitos! Mutta derrieri?! Ikinä en ole moista sanaa kuullutkaan :-D Mutta jos berberiä tarkoitit, niin toihan aika mukavasti naamioi sitä allensa!

   No munkin mielestäni hiukan erityylisiä ovat, mutta olkoon ;-D

   Mutta kiitos vielä NÄÄÄÄÄIN paljon ihanista sanoistasi ja ihanan piristävästä kommentistasi. Sun kirjoittamaa blogia olisi hauska lukea! (:

   Poista
 8. Ihana blogi sulla !! :) sait musta kyllä heti seuraajan.

  http://missindependentbyk.blogspot.fi/

  VastaaPoista