maanantai 21. toukokuuta 2012

Kotiruokaa ja tenttikirjoja


Tuo otsikko tiivistää päiväni aika nätisti. Nuo pari kirjaa pitäisi opiskella sunnuntaiksi  perjantaiksi (oon kyllä mielettömän skarpilla päällä! Sunnuntaisinhan niitä tenttejä yleensä onkin...) ja sitten olisikin enää keväältä jäljellä pääsykokeet. Ihan helppo homma siis. No noi kirjat nyt ovatkin oikeasti, sillä reilu sata sivua suomeksi. Muistelen vaan kaiholla niitä  biologian ja kemian tuhatsivuisia englanninkielisiä opuksia. Ei tosin paljon tarvinnut käsiä sen lisäksi treenata, jos kyseisiä meinasi lueskella vaikkapa makuuasennossa.


Kokkailimme tänään lohta, sillä mieli teki hieman jotain lihaisampaa ruokaa näin vaihteeksi. Anni teki herkullista tsatzikia kisakatsomomme tortilloiden väliin, joten pakkohan minunkin oli samaa kokeilla. Tuohon tulee puolikas kurkku raastettuna ja suodatinpussissa valutettuna, Bulgaria jugurttia, pari valkosipulinkynttä, tilkka hunajaa, sekä mausteita oman maun mukaan. Nopeaa, helppoa ja hyvää.


Kalat piti käytännössä uppopaistaa rasvassa, kun toi pannu on senverran kehno tapaus. Ilman reipasta määrää rasvaa, kaikki tarttuu kiinni. Noh, ainakin on herkullista kaiken sen rasvan kanssa. Uusia perunoita siihen kylkeen tottakai.


Siinäpä olisikin taustalla mun todella siistiä pikkukotia. Tollainen kerhohuonetunnelmahan täällä vallitsee, mutta tykkään silti luukustani. Tosta johtoviidakosta en tosin niinkään. Pitäisi ehkä jotakin tuolle tehdä.


Kaikinpuolin herkullista, ravitsevaa ja nopeaa murkinaa. Rakastan kyllä syödä perus kotiruokaa, sitä ei voita mikään. On muuten mielenkiintoista, kuinka joku voi laittaa homejuustoa lähes kaikkien ruokien lisukkeeksi. Vaikka olen myös homejuuston suuri rakastaja, en ihan noin intohimoinen ole kuitenkaa.


Jälkkäriksi vuosisadan nopeimpia kaurakeksejä (tällä reseptillä), kissa kainaloon ja Salkkarit pyörimään. Terveellisyyshän on noissa tietty vähän niin ja näin, mutta jospa kompensoisi tuon herkuttelun vaikka aloittamalla huomisen reippaalla juoksulenkillä. Ei sen kummempaa mulle tänään.




Siispä valtavan ihanaa iltaa kaikille!


<3:Khaija

3 kommenttia:

  1. Oot tosi nätti!:)) Hei ootko sää hakemassa yrityksen taloustieteiden pääaineryhmään?:)

    VastaaPoista
  2. Hi, kiits! (: Haen tietojärjestelmätieteelle. Valmistuu KTM:ksi ja sivuaineena on liiketaloustoiminnan perusteet, niin käyn jo nyt niitä sen mukaisia kursseja, niin etenen siinä opetussuunnitelmassa ja valmistun pikkasen nopeammin sitten sieltä (:

    VastaaPoista
  3. Aaa okei eikun näytti toinen kirja tutulta ;-)

    VastaaPoista