maanantai 28. toukokuuta 2012

Helluntai



Eilen oli helluntai ja upea sellainen olikin. Aamupäivä meni siivotessa tätä kämppää. Vihdoin uskalsi laittaa ne talvikamppeet jätesäkeissä varastoon ja paksut neuleet hyllyjen perimmäisiksi! Nyt ei taida enää talvitakille olla tarvetta hetkeen. Onnellisen tietämättömänä tästä pyhäpäivästä marssin urakkani päätteeksi tuohon kaupalle aikomuksenani kokkailla herkuullista ruokaa palkinnoksi päivän urakasta. Olin niin ajatuksissani, että meinasin kävellä päin liukuovia kun ne eivät sitten viitsineet aueta minulle. Kotona odotti jääkaapissa valon lisäksi kurkku, ruukkusalaatti ja krutonkeja, jotka veivät pahimman kiukun pois. Pakkohan sitä oli kuitenkin lähteä suunnistamaan kohti kaupunkia ja ruokaa. Nappasin tuon poikaystäväni mukaan, joten rakkausonneni on nyt varmistettu koko kesäksi. Helluntaiheila ja niin edespäin, tiedättehän?



Jakku H&M, Kaulakoru H&M, Kengät H&M (second hand), Toppi New Yorker, Shortsit Gina Tricot, Laukku Lanzetti by Lexiapel



Halusin pukea tuon hempeän pitsitopin seuraksi risaiset farkkushortsit luomaan kontrastia. Tosin jos omistaisin nahkashortsit, olisin varmasti pukenut ne mielummin topin kanssa. Pukisin varmaan aina pitsiä ja nahkaa päälleni jos vain mahdollista. Se on vain ihana kombo. 



Kävimme syömässä Passionin vieressä Foodin terassilla. Niiden listalta iski salaattien suhteen ihan mieletön valinnanvaikeus. Niin monta herkullista vaihtoehtoa ilman lihaa. Yleensä kun niitä tuppaa olemaan se yksi. Päädyin Chevré salaattiin mansikkavinegrettella ja oli mielettömän herkullista. Tuo oli vielä niin kivan näköinenkin, että oli ihan pakko napata kuva puhelimella. Mua kun jotenkin hävettää kuvata järkkärillä julkisilla paikoilla. Oli kyse sitten asukuvista tai mistä muista tahansa. Mullakun on vielä yleensä vain tuo pikkuinen 50 mm putki mukana, niin joutuisi suunnilleen nousta seisomaan, jotta saisi kuvattua ruokansa. Mun mielestä mielettömän noloa puuhaa. Puhelin on sellainen sopivan neutraali ja huomaamaton vaihtoehto. Onko muilla bloggaajilla samanlaisia ongelmia vai olenko ihan yksin?


Nyt olisi tarkoitus kiskoa aamukahvit naamariin, saada itseni näyttämään edes hieman enemmän ihmiseltä ja lähteä polkemaan kohti keskustaa. Niin mahtipontiset suunnitelmat minulla siis vapaapäiväkseni. 

<3:Khaija


10 kommenttia:

  1. Kuvaamiseen totutteleminen vei ja vie edelleen aikaa, hirvee jos joku näkis kun ottaa asukuvan! :D vaikka sit ne kuitenkin laittaa blogiin kaiken kansan nähtäville... loogista. Mut musta taas tuntuu et järkkärillä kehtaa kuvata paremmin kun se on kuitenkin "oikee" kamera. Toisaalta kännykälläkin on helppo ottaa, koska se on niin arkipäiväistä. Pokkarilla julkisella paikalla kuvailu on ehkä vaikeinta

    VastaaPoista
  2. Niinno ite en pokkaria oo enää vähään aikaan mukana pitänytkään (: mut jotenkin se järkkäri on niin iso ja huomiotaherättävä ja juurikin "oikea kamera", mutta kun m en oo mikään oikea valokuvaaja :D niin ja joo asukuvat! Oon nykyään vähän rennompi niiden kanssa, että joku random lenkkeilijä ei haitttaa, mutta on se jotenkin siltikin pelottavaa jos ihmisiä menee ohi :D mäkään kun en ehkä fiksuimmalta siinä venkoposeillessa näytä ! Mieti vaan, että kuinka nuo Helsingin keskustassa asuvat bloggaajat ottavat asukuvansa? (:

    VastaaPoista
  3. JEEE!! Luin sun blogia aktiivisesti viime syksynä, mutta sitten laitoit sen tauolle. Aikani kokeilin, että jokos pääsisi lukemaan, mutta sitten se unohtui :(

    Ainut blogi, mitä tiedän sinun lukevan on Lindan PS. I love fashion ja mieli teki kirjoittaa kommentti sinne, että Khaija minne katosit?? :D

    Nyt olit kommentoinut sinne jotain ja voi ihanuus, kun linkistä pääsin tänne! :D
    Mukavaa kesän alkua sulle, jään seurailemaan sun kuulumisia ;)

    VastaaPoista
  4. Puhelin on kyllä neutraali, mutta mie oon pikkuhiljaa päässy yli järkkärikammosta. Mietin aina nykyään, että so what, joku sivustakatselija miettii asiaa ehkä minuutin ajan mutta itellä saattaa jäädä koko päiväksi harmittaan ettei ottanu kuvaa kun halutti ottaa :)

    VastaaPoista
  5. Anonyymi, Täällä vettä valuvana kun pääsin juuri kotiin, niin melkosen mukava istahtaa koneen ääreen ja lukea tollanen kommennti. Et tiedäkään kuin paljon toi mua ilahdutti ! Ihan huikeeta, et joku jäi kaipailemaan noinkin kovasti! Vaikutat ihanalta ihmiseltä, kun haluat muita ilahduttaa tollalailla (: Hyvä fiilis, että mulla on noin huippuja lukijoita! Haha, mikä hehkutuskommennti tuli nyt, mut oikeesti hirvittävän pienet jutut on usein niitä isoimpia (-:

    Mukavaa kesänalkua sullekin myös! (: Toivotaan, että toi sade pian hellittää!

    Sita, No siis tuo on kyllä niin totta, että sitten jää harmittamaan jos ei otakaan kuvaa. Ehkä munkin pitää kasvaa vaan ton ahdistuksen ylitse ja hyväksyä, että ei ne mun tekemiset kuitenkaan muiden maailmaa mullista :-D Välillä sitä miettii kyllä ihan liikaa mitä muut ajattelee ja ihan typerissä jutuissa!

    VastaaPoista
  6. Mä oon päässyt siihen lopputulokseen tuon kuvailun kanssa, että ihan sama mitä muut ajattelee, mutta mä otan sen kuvan jo hemmetti soikoon sen haluan ottaa. :D Munkin mielestä on helpompaa kuvata ihan järkkärillä kuin pokkarilla, koska se järkkäri kuitenkin merkkaa aika monelle sitä, että sä oikeasti panostat niihin kuviin, joten ulkopuolisen silmin se ehkä antaa paremmin "luvan" ottaa niitä kuvia. Mene ja tiedä. :D Eipä se tuijotteleva ohikulkijakaan varmaan sua kauaa muista.. (;

    VastaaPoista
  7. On toi joo ihan totta :-D pitää vaan oikeasti opetella. Ja sitten pitää harkita muitakin putkia kun sitä 50 mm niin sekin ehkä helpottaa. Olen kyllä niin rakastunut siihen, ettei mitään rajaa, niin voi tuottaa vaikeuksia siitä luopua! (-:

    VastaaPoista
  8. Oot upea! :)
    Ja tosta kuvaamisesta on sanottava, että ruuan/yksityiskohtien/kaverin/maiseman kuvaaminen ei hävetä järkkärilläkään, mutta jos pitää itse seisoa jossain julkisesti asukuvattavana tulee heti jotenkin nolo olo. :D "Ota nyt äkkiä se kuva ennen kuin kukaan tulee!!!" :D

    http://vaatetellen.blogspot.com/

    VastaaPoista
  9. Aivan! Ja liityin lukijaksi, koska olet niin ihastuttavan oloinen. :) Hyvää kesää!

    VastaaPoista
  10. Kiits! ((-:

    Mut haha, toi kuulostaa niiin tutulta! Ja en kyllä sitten tiedä, että kumpihan näyttää typerämmältä. Se, että ihan rehellisesti vain ottaa niitä kuvia vai tollanen panikointi :-D Ja sitten kun otetaan vielä huomioon toi "ei muita oikeasti kiinnosta"-puoli ! Mutta en ole kyllä näköjään yksin tän kanssa. On meillä suuret ongelmat kieltämättä.

    Tervetuloa vaan tänne lukijaksi ja hyvät kesät sinne myös ! (: En kyllä yhtään itse pysty arvioimaan, että millasen kuvan musta tän blogin perusteella oikein saa, mut toivottavasti ei mee hirveesti metsään :-D

    VastaaPoista