sunnuntai 12. elokuuta 2012

VASTAUKSIA PART 1

Näitä kysymyksiä olikin hieman enemmän kuin kuvittelin, kun ne näin samaan postaukseen yhdistää, joten vastaan kahdessa osassa (-: Toka osa ensiviikolla. Ja jos jää vielä jtn kaivertamaan mielä, voi tonne kysymyspostaukseen muutaman uudenkin kyssärin joukkoon heittää.

Mitä opiskelet?
Aloitan nyt Tietojärjestelmätieteellä Jyväskylässä. Talven olin Tietotekniikalla samaisessa tiedekunnassa.Monta kertaa oot seurustellut?
Tämä on kolmas vakavampi suhde.Missä oot töissä ja onko ne kesätöitä?
Teen asiakaspalvelutyötä, mutta en halua firman nimeä täällä blogissa julkaista. On mua joku jo bongaillut kylläkin (-: Ja kesätöitä siis kyllä, viidettä kesää olen samaisessa puljussa. Ei ole oman alan hommia vielä, mutta toivottavasti niitäkin pian pääsisin tekemään.Missä asut?
Asustelen oikeasti Jyväskylässä jonkun viitisen kilsaa keskustasta. Ihan korvessa siis. Tässä odottelen sormet ristissä, milloin pääsisi muuttamaan keskustaan! Nyt siis kesän olen reissannut Järvenpää-Grani -väliä ja asustellut siis pk-seudulla.Missä maissa oot matkustellut ja mikä ois sun unelmalomakohde?
Olen käynyt Portugalissa, Kreetalla, Bulgariassa, Italiassa, Kroatiassa, Berliinissä ja nyt viimeisimmäksi Mallorcalla. Hihi ja Tallinnassa, sekä Tukholmassa (-; En ole käynyt Euroopan ulkopuolella, joten haluaisin päästä matksuteleemaan sekä Australiaan, Pohjois-Amerikkaan ja Aasiaan. Lontoossakin haluan päästä käymään. Sinne voisi lähteä vaikka ihan vaihtoonkin.

Mitä harrastat?
Bloggaamisen lisäksi koitan pitää kunnostani huolta (-: 

Lempiruoka ja -juoma?
Herkkusalaatit, joissa on paljon juustoja. Parhaiksi juomiksi nousevat vesi ja kahvi.Mitä sun poikaystävä tekee (työkseen vai opiskeleeko hän ja mitä opiskelee?) ja minkä ikäinen hän on?
Ville koodaa. Opiskelee siis IT -alaa ja on mun kanssa saman ikäinen.

Mikä on sun lempileffa ja -kirja?
Hyviä leffoja ovat esimerkiksi The Crash, Lucky Number Slevin ja Shutter Island. Tykkään leffoista, joissa on yllättäviä juonenkäänteitä ja joutuu hieman käyttämään päätään. Hyviä kirjoja ovat Dan Brownin Meteoriitti ja Murtamaton linnake, sekä Risto Isomäen Sarasvatin hiekkaa.

Luetko paljon kirjoja?
Nyt on tullut lueskeltua vähemmän. Jotain hömppäkirjoja lähinnä. Tuo menee vähän kausittain.


Lempivaatekappale?

Tää on vaikea! Mulla on paljon lemppareita. Tykkäilen nyt todella paljon mun yhdestä uudesta jumpsuitista, joka tulee varmasti piakkoin näkymään täällä bloginkin puolella. Ja se musta maksimekko oli kanssa ihan huikea ostos.Millaista musiikkia kuuntelet? Osaatko sanoa lempibändiä/artistia?
Nykyään mulla on melkoisen laaja musiikkimaku. Aiemmin en esimerkiksi laskenut konemusaa musiikiksi ollenkaan. Kuuntelin lähinnä indie-rockia. Nykyään tuo musiikkimaku on muuttunut suvaitsevaisemmaksi ja naurettavat asenteet ovat hiukan lauhtuneet. Nykyään siis kaikki kevyempi musa uppoilee aika kivasti. Hengaillessa tykkäilen kuunnella vaikkapa Reginaa, Satellite Storiesia ja Pariisin Kevättä. Ootko tarkka ulkonäkösi suhteen? Voitko lähteä meikkaamattomana kaupungille kärsimättä hirveitä tuskia? :DD
No oon ja en. Esimerkiksi hiuksia en kovin usein jaksa värjäillä ja en ota mitään stressiä juurikasvuista ja kumppaneista. Tykkään pukeutua kivasti ja laittautua, siitä tulee jotenkin kivempi olo itselle. Tosin ihan hyvin voin välistä lähteä extempore kaupungille rähjäisenä. Ja aina nyt ei vaan jaksa laittautua. Että en kai mä ihan ylitarkka ole. Tosin silloin harvemmin tulee asukuvia oteltua. 
Torstain meininkejä (-;
 
Ootko mielestäsi urheilullinen?
En kyllä. Vihasin aina koululiikuntaa, kun olin sellainen pitkä ja hoikka konkkeli. Tykkään kyllä liikkua, jumppailla ja käydä salilla omaksi ilokseni, mutta esimerkiksi joukkueurheilusta en mitenkään nauti. Olen juuri se, joka saa lentopallosta takuuvarmasti päähänsä.Entä mielikuvituksellinen?
Todellakin. Välillä vähän liikaakin, kun olen ihan varma, että kuulen sarjamurhaajan kolistelevan kaapissa, kun olen yksin kotona. Ja saatiin me brainstormattua peli Daavidin kadonneet rintakarvat, joka sitten koodattiin harkkatyönä ohjelmoinnin kurssilla. Kyllä se ideatasolla ainakin erottui kurssilla edukseen.Taiteellinen?
Kai mä ihan taiteellinenkin uskon olevani. Välillä harvoin tulee inspiksiä, että on ihan pakko ilmaista itseään vaikka runon tai maalauksen muodossa. Harvemmin kylläkin nykyisin.

Mille alalle sä aiot ja ootko aina halunnut sinne vai onko suunnitelmat muuttuneet matkan varrella?
No suunnitelmat ovat todellakin muuttuneet. Mustahan piti tulla kuuluisa geenitutkija, joka voittaa Nobelin. Nyt suunnitelmissa on tähdätä IT -alalle. Mustahan valmistuu tietohallinnon ammattilainen ja joku päivä olen varmasti CIO. Mutta IT:tähän on kaikkialla, joten sen suhteen suunnitelmat ovat auki ja hyvä niin. Elämä näyttää mihin sitä todellisuudessa tulee sijoittumaan.Oliko sulla lapsena jotain unelma-ammattia?
Konserttipianisti nyt ainakin tulee mieleen.


Onko sulla hyvä muisti?
Riippuu jutuista. Jos jotain ihan oikeasti tarvitsee muistaa, niin on. Esimerkiksi kaikkia monimutkaisia synteesireittejä olen opetellut ulkoa melkoisen pienellä vaivalla. Muutenkin muistan yleensä lukemani käytännössä kerrasta.

Ootko enemmän juhlija vai onko kivempaa jäädä kotiin kattomaan vaikka leffaa?
Toi riippuu ihan fiiliksestä. En kyllä tänä kesänä ole tainnut juurikaan Suomen kamaralla baarissa käydä ainakaan kunnolla tanssimassa.Voitko vastata näihin kysymyksiin videolla? :DD
En näköjään, kun teen sitä juurikin kirjallisesti :-DTai voisitko tehdä muuten videopostausta?
Jooo, tarkoituksena olisi. Toivottavasti saan aikaiseksi lähiaikoina.

Onko sun vaatteesi järjestelmällisesti vai sotkussa säilytyksessä?
Mä aina aika-ajoin järjestän ne, mutta ajan kuluessa entropia lähestyy ääretöntä. Jotenkin ne aina siis pääsevät räjähtämään.Millainen puhelin sulla on?
iPhone 4, joka on oikein pätevä ja toimiva puhelin. Alkaahan toi iPuhelin olla jo melko dated, joten kaipailisin jotain muuta vaihtoehtoa. Tosin Androidiin en syty, joten Samsung ei kiinnosta. Ehkä seuraavaksi onkin vuorossa Winukkapuhelin.Mitä katsot ensimmäisenä tavatessasi uuden ihmisen?
Varmaankin ihan se olemus kiinnittää huomioni. Onko ihminen ystävällisen oloinen, siisti jne. Esimerkiksi jos miettii asiakkaita, joita tapaan päivässä melkoisen paljon, iloiset ja hymyileväiset ihmiset oikeasti liikuttavat ja jäävät mieleen.

Onko sulla jotain outoja tapoja?
Ei tietenkään. Täysin normaaleja omasta mielesäni kaikki. Ainakin deodoranttia on pakko aina haistaa, ennenkuin sitä voi laittaa kainaloon. Lisäksi kammoan ihan mielettömästi pureskeltuja purukumeja, joita jengi jättää ties minne (hyijyijyi!) ja lähijunan verhoja kohtaan mulla on kammo. En ikinä istu siinä ikkunan vieressä.Tai erityisiä kykyjä? ((:
Joo, osaan kiihtyä nollasta sataan yllättävän pienessä ajassa. Temperamenttia siis löytyy.Osaatko laulaa? Tai soittaa jotain soitinta?
Pianoa olen joskus pidempään soittanut. Bassoakin soitin bändissä vuosia takaperin. Laulaakin osaan omasta mielestäni loistavasti. Kitaralla osaan ehkä neljä sointua. Eli oikeasti en osaa. Seuraatko polittiikkaa millään tasolla?
Kyllä noita uutisia tulee lueskeltua lähinnä netistä. Ja meidän perheen ruokapöytäkeskusteluissa sivuutaan usein politiikkaa, taloutta ja bisnesmaailmaa, eli sitäkin kautta tulee kuultua juttuja.Paljonko katsot telkkaria?
En oikeasti paljon. En nyt seuraa mitään sarjoja, lähinnä leffoja tulee katseltua. Ja urheilua sivusilmällä, mutta yleensä siinä samalla teen kyllä pääasiassa ihan muita juttuja. Nytkin tuossa Olympialaiset pyörivät ruudussa, kun tätä naputtelen. Syksyllä tietenkin täytyy taas hypätä mukaan Salkkareiden ihmeelliseen maailmaan.


Poltatko/ootko ikinä polttanut tai edes harkinnut asiaa?
Teininä on tullut tehtyä hölmöjä juttuja, eli olen. Mutta oikeastaan toivoisin, että tupakka julistettaisiin laittomaksi. Näinpä kaikenmaailman teiniperunat lopettaisivat sen terveyden pilaavan hölmöilyn!Tykkäätkö eläimistä tai lapsista? (Näin lievästi yhdistettynä samaksi asiaksi...) :D
Tottakai tykkään molemmista. Lapsia todella vielä joku päivä haluan ja eläimet ovat ihan huippuja <3

Lempivaatemerkki?
Mulle se merkki ei ole mikään juttu, niin tähän on hyvin vaikea vastata. Monilta merkeiltä tulee kivoja juttuja. Suosin ketjuvaateliikkeitä ihan budjetillisista syistä.Tää perus.. Mitkä kolme tavaraa/juttua/ihmistä ottaisit mukaan autiolle saarelle?
Mun mussukan, pelastusveneen ja jonkun hupaisan kilpasoutajan.Jos saisit tavata jonkun julkisuuden henkilön, kuka se olisi?
Steve Jobbs. 

Miksi et ikinä vastaa puhelimeen t. peruna

Koska se on minulle toisinaan hyvin haasteellista puuhaa. Ja tolloin heti vastasin, kun heräsin! :-D

Miten kuvailisit sun luonnetta seitsemällä sanalla?

 Höpsö, temperamenttinen, ööö, ööö ja öö. Huh, tää olikin vaikea. Ville lisäsi tohon vielä viisas ja huolehtivainen. Äiskä sanoi leikkisä, älykäs ja nopea :-DDD Mitä ikinä toi nopea tarkoittaakaan.

Mikä on paras limsa?
En paljon limsoja kyllä juo, mutta ihan aito Coca-Cola taitaa viedä voiton.

Saatko helposti itsetuntokriisejä, ja jos saat, missä tilanteissa?
Nykyään oon aika tasapainoinen itseni kanssa jotenkin. Ulkonäköni tiedostan aika hyvin ja olenkin melkolailla hyväksynyt sen vikoineen. Toisinaan kyllä, jos joihinkin vaatteisiin ei mahdu ihan niin hyvin kuin aiemmin, voi pieni kriisi syntyä. Mä olen aika perfektionistinen luonne ja haluankin osata kaiken täydellisesti. Jos en jotain asiaa kuitenkaan täydellisesti osaa, siitä syntyy varmimmin kriisi. Paitsi olen oppinut välttelemään juttuja, joissa en ole hyvä.

Mikä on sun hassuin muisto ala-asteajoilta?
Mulle tuli ihan randomisti mieleen, kun hengailtiin meidän neljän hengen tyttöporukalla kaverini luona ja luokkamme pojat tunkivat sinne kuulapyssyjen kanssa. Me menimme vaatehuoneeseen poikia karkuun kädessämme jotkut makkaratikut. Yksi kaverini käytti vaatehuoneen antia hyödykseen ja puki itsensä päästä varpaisiin toppavarusteisiin. Hän laittoi päähänsä vielä tyhjänä olevan puhallettavan Star Wars -tuolin panssariksi ja hyökkäsi ulos sieltä vaatehuoneesta kyseisessä varustuksessa. En kyllä muista yhtään kuinka tilanne siitä laukesi, mutta tapahtuneen jälkeen pelailimme ainakin pallopelejä saman talon pihassa poikien kanssa sulassa sovussa. Että näin meillä.


Mikä piirre ärsyttää ihmisissä eniten?
Ennakkoasenteet! Niin blogimaailmassa kuin ihan oikeassakin elmässä. Tästä voisin melkein kirjoittaa kirjan, vaikka turha kai tuollaisiin negatiivisiin asioihin on turhaa huomiota antaa. Toisaalta tuo tekee aika surulliseksi, että joillakin ihmisillä on selvästi tosi paha olla :/Tykkäätkö värikkäistä vai mustista alusvaatteista?
Voinko sanoa, että molemmista? Riippuu ihan siitä, minkäväriset vaatteet mulla on päällä. Enempi mulla taitaa värikkäitä kaapissani olla. Mutta mustat ovat aika naiselliset.

Teetkö mieluummin ruoan vai korjaat jäljet?
Kokkaan ehdottomasti. Siivoon kyllä itse kaikki muut jäljet paitsi tiskit. Yleensä se niinpäin meneekin, että mä kokkaan ja Ville tiskaa. Eikä Villelläkään ole mitään sitä vastaan, että saa valmiit sapuskat pöytään.

Crowmoor vai Strongbow?
Kuiva sidukka on ihan lempparia, noista voiton taitaa viedä Strongbow.

Kuviksi valikoitui puhelinnapsuja SSoundeilta, Illanvietosta Kalliosta, viime syksyisiä asuja ja muita randomkuvia. Tokavikassa kuvassa olen 18 -vee ja vikassa kuvassa on pari tyttöä, joita mulla on kamala ikävä! <3 Mutta loput vastaukset parissa päivässä! 

<3:Khaija

4 kommenttia:

 1. Haa näitä oli hauska lueskella :)

  VastaaPoista
 2. Great post! Very interesting :)

  Jess xx

  http://sisko-blog.blogspot.com.au/

  VastaaPoista
 3. hih! Mullakin on koodaja avokki ja meen tänä vuonna opiskelemaan itsekin tietotekniikkaa c:

  VastaaPoista